Moderatörler: EvrimOfficial, EvrimOfficial

Michael Jackson'ın cinsel istismar davalarının filmi çekildi. Yönetmen "Tehditler alıyorum" dedi.

Resim
[*]Pop şarkıcısı Michael Jackson ve Jackson'ın kendisini istismar ettiğini iddia eden James Safechuck'ın 90'larda çekilmiş bir fotoğrafı.

Michael Jackson hakkındaki cinsel istismar suçlamalarını anlatan ‘Leaving Neverland’ adlı belgesel, ABD’de gerçekleştirilen Sundance Film Festivali’nde prömiyerini yaptı.
Belgeselde, Wade Robson ve Jimmy Safechuck isimli, 1990’ların başında, kendileri 7 ve 10 yaşlarındayken, ‘Jackson tarafından cinsel istismara uğradıklarını’ iddia eden kişilerin anlatıları yer alıyor. Dava süreçlerini ve suçlamaları oldukça detaylı bir şekilde aktararak, bazı kesimlerden tepki alan 4 saatlik belgeselin yönetmeni Dan Reed, Independent’a konuştu: “Michael Jackson’ın hayranlarından korkunç e-postalar alıyorum, hayal edebileceğinizden çok daha mide bulandırıcı. Geçtiğimiz 3 hafta içerisinde binlerce mesaj aldım. Neden böyle bir tepki alıyorum? Neden, 2 yetişkin erkek, bugün karşımıza geçip ‘çocukken istismar edildiklerini’ söylediğinde, onları yalnız bırakıyoruz? Neden onları susturmak, tehdit etmek istiyoruz? Gerçekten anlayamıyorum.”

2009’da hayatını kaybeden Michael Jackson, hakkında farklı zamanlarda ortaya atılan cinsel istismar suçlamalarının hiçbirini kabul etmemişti.
Cinsel taciz her yönü ile kabul edilemez bir olayken, çocuklara cinsel taciz çok daha öte bir durum.
Bunu hepimiz(hepimiz derken tüm dünya) zaten böyle kabul ederiz.
Ama burada bu aptal adamın anlamadığı bir şeyler var.
Ve bence en önemlisi tüm bu ideaların kesin doğruluğunu kabul edişi.(Aptalca)
Kızgın olan hayran tepkilerine anlam verememesi bu yüzden sanırım.
Örneğin şöyle bir olaylara geniş bakalım.
Neden böyle bir belgesel yapıldı?(para!)
Neden dava sürecinde bu kişiler ideaların ortaya koyup kanunlar önünde hesap sormadı?(yalan!)
Neden artık hayatta olmayan adamın itibarı bu kadar kolay harcanabiliyor?(Çünkü o Michael, kolayca bunu yapabilirsin)

Tabii bunları yazarken henüz belgeseli izlemedim.Belkide çok inandırıcı delilleri olacaktır bu insanların (en azından yönetmeni ikna edecek,bilemiyorum)
Ama kişisel görüşüm yıllarca şu olmuştu-r. Michael kendisi çıkıp "evet hata yaptım,üzgünüm" açıklaması yapmadığı sürece hiçbir delil buna inanmamı sağlayamayacaktır.Çünkü onu tüm bu insanlardan çok daha iyi tanıdığımızı ve hissettiğimizi düşünüyorum.
Hayatta olmayan biri hakkında müspet ya da menfi elestiri yapmak o kadar kolay ki ne yazik ki!Çünkü o insan kendini savunamayacak durumda.Hakkinda atılan bu iftira mahkemelerce temize çıkarılmışken,öldükten sonra neden yeniden alevleniyor cok manidar doğrusu. @ozgur e kesinlikle katılıyor ve bu isin para koparmak ve bir insanin adini lekelemek,kirletmek için kasten yapildigini düşünüyorum.
Bu zavalliya gelince;hayranlari neden anlayamiyor acaba?Bir insan hele ki muzige damgasina vuran bir isim hakkinda bir iş,bir belgesel yapacaksa çok ama çok titiz olmalı ve bazi şeyleri goğüsleyebilecek cesarete sahip olmalidir.Mahkeme kanitlari ortadayken,bir suru tanik dinlenmisken bu tarz belgeselin yada cekilecek belgesellerin yapimciligini üstlenmek ya da yönetmek tam bir aptallik bence.Michael ne yazik ki cok kazandiran bir pazar!!!Her zaman boyle oldu ve olacak!Katiller ve is birlikcileri el ele!!!!!!

Swap-in out addons, use only what you really need!