Moderatörler: EvrimOfficial, EvrimOfficial

Kullanıcı avatarı
By Queen
İyi ama bu Michael 'ın elinde olan bir şey değil ki Dava döneminde onunla ilgilenen psikolog Michael için ' ruhu 10 yaşında pişmanlık çeken bir çocuk ' demişti. Üstelik eğer Michael 'ın çocuklarla arkadaşlık etmesi onlar için kötü olsaydı Bret Barnes, Macaulay Culkin, Emanuel Lewis ve daha nice çocuklar vardı Michael ile vakit geçiren. Onlar neden hiçbir sıkıntı veya dram yaşamadılar. En basitinden küçük bir örnek vereyim Çinli bir aile Michael 'ın konserine katılmak istiyor ama ikiz bebekleri için bilet alamıyorlar ve Michael 'ın olduğu otele bir mektup gönderiyorlar. Michael, mektubu okuyup aileyi otele davet ediyor ve ikizleri çok seviyor. İkizlerin annesi Michael 'ın çok büyük hayranı bu arada. Michael aile ile farklı zamanlarda tekrar bir araya geliyor ve arkadaş oluyorlar. Hatta onları Neverland de ağırlama sözü veriyor ve bu sözünü tutuyor. Hatta ikizleri biraz büyüdüklerinde Heal the Worl de sahneye çıkarıyor. Bu aile neden Michael hakkında olumsuz konuşmuyor ya da ikizler çıkıp neden Michael'ı kötülemiyorlar çünkü her şey Michael'a bağlı değil eğer öyle olsaydı Michael 'ın vakit geçirdiği bütün ailelerin sonu dramla biterdi. Ayrıca çocuk tacizi söylentilerinden sonra yine çocuklarla arkadaşlık etmesi kötü bir şey değil çünkü masum. Tam tersi olsaydı yani çocuklara arkadaşlık etmeyi,onlara yardım etmeyi bıraksaydı ve onların bazılarıyla aynı yatakta yattığı halde bunu inkâr etseydi asıl o zaman onun suçlu olduğunu ve kendisini gizlemeye çalıştığını düşünürdüm ama o bunların hiçbirini yapmadı çünkü o masumdu. Ayıca bu durumu Macaulay Culkin nasıl açıklıyor biliyor musun : " Michael'ın sosyal bir çevrede kendi yaşıtlarıyla birlikte büyümediğini, kendisini sürekli izole ettiği için insanlara kendisini iyi ifade edemediğini ve çocuklarla birlikte uyumasının başkalarını neden rahatsız ettiğini anlayamadığını" söylüyordu. Gerçekten de öyle Michael diğer insanlardan farklı ve son derece naif bir düşünce yapısına sahip özellikle çocuklar konusunda. Tanrının kendisini bu dünyaya çocuklara yardım etmesi için gönderdiğini ve bunun kendi görevi olduğunu söylüyordu. Çocukları bu kadar severken nasıl onlardan uzak kalabilirdi
Offthewall yazdı:
Queen yazdı: 15 Haz 2019, 00:33
Offthewall yazdı:Leaving Neverland’i dün tekrar izledim. İlk izlediğimde tamamını izlememiştim çok sıkıcı gelmişti. İki ailenin hayatlarının bi noktadan sonra kötüye gitmesini Michael’ın onları istismar etmiş olmasına bağlıyorlar. Hatta Wade ve annesi hayatlarının merkezine Michael’ı koymuşlar. Kendi özeleştirilerini yapamasalarda, Michael’ı kişisel olarak yüceltip sürekli James’in de dediği gibi “aslında çok iyi biri sevilecek o kadar çok yönü var ki hala içimde onun bana yaptıkları ve bu sevgi hislerim savaş halinde” gibi şeyler anlatmaları psikolojik açıdan gerçekçi durmuş. Ama açıkcası o taciz sahneleri çocukların kendi kendilerine Michael ile görüştükleri veya eğlendikleri anıların içine sonradan yerleştirilmiş gibi sahte duruyo. Ve bence de öyle. Bazı şeylerin örtbas edilmesi, konu arası geçişlerde biraz kopukluk var. James kendi hayatını anlatırken madde bagımlılıgı veya anksiyete gibi sorunlarını hep istismara bağlıyo. Wade’de böyle bi durum yok neredeyse o 2013 deki iş sıkıntılarına kadar gayet de güzel hayatı olmuş. Annesi olacak kadın her türlü saçmalık biri, MJ öldükten sonra radyo programında kendi ağzıyla biz aslında Michael ‘la çok zaman geçirmedik diyip belgeselde bizi Neverland’a davet ediyodu çocuğu yanına istiyodu 1 yıl benimle kalsın dedi falan gibi şeyleri de saçma buldum. Çünkü o zamanlardaki gazete haberlerinden tutun J.Randy Taraborrelli’nin kitabına kadar bu Robson ailesi ile çok fazla alakası bile olmamış MJ’in. Annesine yapılacak çok eleştiri var Avustralya’daki kocasını sırf şöhret hırsı için bırakıp aileyi dağıtmış, küçücük çocuğunu baskılarıyla işkolik yapıp köpek gibi çalıştırıp dans programlarından konserlere koşturtmuş, en sonunda kocasının intihar etmesini bile takmayıp Los Angeles’daki ışıltılı hayatına devam etmiş. Wade’in yaşadığı psikolojik sıkıntıların kökeninde istismar hikayesi değil de babasının intiharı, dağılan ailesi ,o kadar çalışma ve çaba ile kurduğu kariyerinin çökmeye başlamasıyla yaşanan sorunlar var bence. Bu psikolojik sıkıntının üstesinden tüm suçu Michael’a atmak çok kârlı olacağı için bunu yapmış. Wade’in büyükannesi de suçu daima Michael’a atıyo. Bende bazı şeylerde Michael’ın hatalı olduğunu düşünüyorum. Michael’ın hayatına sadece istediği kişileri alıp, diğer herkese mesafe koyabilen, bencil ve kendi isteklerini düşünen biri olduğunu herkes söyler kendi ilk karısı dahil. Belgeselde James’in “ siz onunla arkadaş olamazsınız ancak o isterse sizle olur” dediği kısma katılıyorum. Tatiana Thumbzten’ın kendi yazdığı kitapta aylarca Michael’ın peşinden koştuğunu, ona mektuplar yazdığını, asistanını defalarca aramasına rağmen hiçbirine geri dönüş yapılmadıgını, Michael’a ulaşamadığını anlatmış. Ama James veya diğer çocuklara kendi isteğiyle ulaşıp o iletişimi kurup güçlendirmiş olması ve onlardan da kazık yemesi çok kötü olmuş. Belgeselde çok fazla gömmemişler Michael ‘ı özetle çok sevecen, tatlı, kibar biriydi ama aynı zamanda da bizi istismar etti” tarzda anlattıkları için de bu açıdan inandırıcı durmuş. Ama özellikle, Wade’in ailesine istismarı açıklamadan önce yengesinin rüyada görmesi ertesi gün yenilen yemekte Wade’in bunun doğru olduğunu açıklaması bana uydurma gibi geldi ki zaten öyle. Bu adamların hayatlarında yaşadıkları iniş-çıkışların hepsini, olmayan istismara bağlamaları ve bundan oldukça kazançlı çıkmaları sadece işlerine yaradı.Belgesel bütünü ile zayıf, aslında istismar hikayesi haricinde Wade’in yaşadıkları üzücü olsa da istismar kısmı aşırı sahte duruyor.
Bu ( sözde ) belgeseli bende izledim ve Michael 'ın istismarcı olduğuna dair hiç bir kanıt yok. Zaten olamaz o ayrı. Yaptığın yorumda bazı yerlere katılmıyorum. Her insan hayatına istediği insanları almaya çalışır ve istemediklerini hayatından çıkarma eğilimindedir. Michael 'ın da bu şekilde olması çok doğal. Ayrıca belgeselde Michael için " siz onunla arkadaş olmak istemesenizde o sizinle arkadaş olmak isterse olur" dedikleri kısım zaten tamamıyla saçmaydı çünkü gerçek hayat belgeselde anlatılanlardan çok farklı. Belgeselde ilk iletişime geçmek isteyen ve iletişimi sürdürmek isteyen taraf hep Michael gibi gösterilmiş ama gerçekte asıl iletişime geçmek isteyen taraf ( yani Michael 'ın peşini bırakmayan,onun özellikle maddi kaynaklarından ve eğlence sektöründe ilerleyen çocuklarına sunabileceği imkanlardan faydalanmaya çalışan taraf ) Wade ve James 'in aileleriydi. Michael 'ın kendisinden yardım ve ilgi bekleyen insanlara istediklerini vermek gibi bir özelliği var. Bu bazen kötü sonuçlara sebep oluyor o ayrı. Gerçekte bu ailelerle ne kadar vakit geçirdi onu bile bilmiyoruz. Ben şahsen bu insanlarla bu kadar fazla vakit geçirdiğine de inanmıyorum.

ASUS_X008D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Evet Michael çok yardımsever biriydi doğrudur. Ama arkadaşlık yaptığı çocuklar yardıma muhtaç değil ki. Onlarla sadece arkadaşlık yapmak için ilgilenmiş. Kendisi zaten istemese ilgilenmese onunla iletişimde bulunanlar aralarında herhangi bir arkadaşlık ilişkisi de kuramaz, kursa bile devam ettiremez. Kendisi özellikle ilgilenmiş. Bende çok fazla onlarla zaman geçirdiğini düşünmesem de ilgilenmiş yani. Ben mesela Jordan Chandler olayında istismar haricinde, Michael’ı da hatalı buluyorum. Çocuğun anne babası zaten ayrı, onlarla bi kaza sonucu tanısan Michael, onlarla ilgilenen de evine, Monaco daki ödül töreninden tutun seyahatlere kadar da davet eden götüren hep Michael. Haliyle çocuk Michael a bagımlı hale gelip kendi öz babasından uzaklaşıyo. Adam da kıskanıp böyle bi tezgah kuruyo işte. Adam MJ’e defalarca çocuğumla aranda cinsel şeyler yok değil mi? Gibi sorular soruyo. Biri bana sorsa öyle bişey olmasa bile ben çocukla arama yine mesafe koyar hiç değilse baş başa vakit geçirmeye devam etmem. Ama Michael bencilce düşünmüş bu ailelerle bir süre ilgilenmesi bile onları ne kadar etkilemiş. Çocuk olay sonrası adını değiştirip eyaleti terketmiş, hayatının geri kalanını ailesinden uzak geçirmiş. Bunun sorumlusu babası olsa da MJ’in de payı var bence. O yasta çocuklara koskoca süperstarın arkadaşlık yapmasından tutun, turnelere katılması o ortamlarda bulunmaları sağlıklı değil çocuklar için. Yanlış anlaşılıyorum diye mesafe koyulur siz de koyarsınız ama değil mi? Sizce buralarda hatta taciz olayı patlak verdiğinde de Michael ‘ın çocuklarla arasına mesafe koyması gerekmez miydi? Kendi ilk karısı ve etrafındakiler o kadar çok uyarmasına rağmen Michael ben ne istersem onu yaparım deyip çocuklarla gezilerine devam etmesi hatta çocukları o kadar çok sevmesi bile onun hayatının mahvolmasına sebeb olmadı mı? Canını bile bu yüzden verdi. Hep bu Saçma çocuk davaları yüzünden. Bence kendi hataları da var. Keşke sadece yeğenleriyle arkadaslık yapsaydı da bu çocukların hiçbiri ile alakası olmasaydı. O zaman ne itibarına zarar gelirdi ne de kendisine.
ResimResimResimResimResim

ASUS_X008D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Swap-in out addons, use only what you really need!