Moderatörler: EvrimOfficial, EvrimOfficial

Kullanıcı avatarı
By ozgur
Michael Jackson Simulchat Röportajı 1995
Resim
17 Ağustos 1995’te yapılan bu röportajda Michael internet üzerinden hayranlarının
sorularını yanıtladı.Bu röportaj MTV’de de yayınlandı ve 16.000 kişinin üzerinde insan
katıldı.
Soruları soran kişilerin adını tek tek yazmayım dedim kısa yoldan Question olaraktan Q
kısaltmasını kullanıyorum.İki tane soruyu çeviremedim.İyi okumalar;

Q:Uzun zamandan beri hayranınımve sadece kötü basına rağmen ,nasıl yoluna devam edip işinin en iyisini
yapmayı başarıyorsun ?Bu muhteşem eşinin desteği sayesinde mi yoksa başka sebepler de var mı?

MJ:Basın benim ve diğer ünlüler hakkında ne derse desin,ben yoluma devam ediyorum.Basının
saçmalıklarına kulak asmıyorum.Kendi hayallerim var,hayalperest ve kendini çabuk
toparlayabilen biriyim.Etrafımda zırhtan elbise varmış gibi hissediyorum,bir gergedan derisi
gibi.Burada yapmam gereken şeyleri yapmak için varım.İlk soru için teşekkürler.
Q:Eğer bir süper kahraman

olsaydın,Batman ya da Superman gibi.Hangisini seçerdin ve neden?
MJ:Batman’i severim.Seçme şansım olsa Morph ya da X-Men’i seçerdim.Herşey olabiliyor
ve sürekli kendini dönüştürebiliyor.Bana göre,ışınlanabilmesi ilgi çekici ve heyecanlı
geliyor.Diğerleri kadar popüler olmasada heyecan verici.
Q:Amerika’ya konser vermeye gelecek misin?
MJ:Emin değilim, duruma göre davranıyoruz,içten geldiği gibi.Harika olurdu, ama emin
değilim.
Q:Yeni albümünün satışları beklediğin gibi oldu mu?Aferin (Yürü) MJ!!
MJ:Evet,albümle ilgili aşırı heyecanlıyım.Kariyerimde en hızlı satılan albüm oldu.Basının
söylediklerine rağmen.Dünya çapında benzeri görülmemiş şekilde bir haftada 7 milyon sattı!

Q:Michael,geldiğin için teşekkürler.Yeni albümünde en sevdiğin şarkılar hangisi?
MJ:Tabiî ki Earth Song,Stranger in Moscow,Little Sussie.İçten şarkıları seviyorum.
Q:3T’nin albümü ne zaman stoklarda yerini alacak? (Michael’a soru sorma şansı yakalamış
sorduğu soruya bak )
MJ:Bu yılbaşı civarında bekleniyor.Çok başarılı olacaklar.
Q:Lisa Marie ile evliliğin hayatını ne kadar değiştirdi ?
MJ:Sanırım ailenin ne demek olduğunu anlamayı daha eğlenceli buluyorum.Jacksonlar olarak
10’umuz farklı zamanlarda bir şeyler yapmış olsakta,gerçekten sevginin anlamını
öğreniyorum.Her zaman kendinden %100 fedakarlık ediyorsun.Birbirine
katlanıyorsun.Şimdiye kadar gayet güzel.
Q:Hiç halk içinde rahatça dolaşıp hayranının etrafına toplanmamasını istedin mi?
MJ:Aklına gelebilecek her türlü kılık değiştirdim.Morph olmak istememin sebebide
buydu,istediğim gibi yer değiştirip hayatın tadını çıkarmak..Bunu yapmayı çok isterdim.
Q:Selam Michael.Harika bir sesin var.Müziğinde en çok kim ilham verdi?
MJ:İltifatın için teşekkürler,çok kibarsın.Dürüst olmak gerekirse müziğe olan sevgim
anaokulunda başladı.Her gün Tchaikovsky dinlerdim.Richard Rodgers, Oscar Hammerstein
ve daha çoğu kişi.Show tune (?) seviyorum.
Q: Diane Sawyer’la olan röportajında başka ülkelere taşınmaktan bahsettin.Gelecekte böyle
bir planın var mı?
MJ:Evet var.
Q:Dünyada gezmiş olduğun yerler arasında en sevdiğin hangisiydi ve en çok nereyi seyahat
etmeyi seviyorsun?
MJ:Gezdiğim yerler arasında en sevdiğim muhtemelen Güney Amerika ve Afrika
arasında.Çünkü insanları ve kültürleri seviyorum.Çocukların durumu ilgi çekici ve gezmeye
devam etmek istiyorum,daha çok şey görüp insanlara daha fazla yardım etmek için...
Q:Michael kaydetmiş olduğun şarkılardan en çok hangisini seviyorsun?Ve Genesis Video
Oyunu,Moonwalker’da gösterdiğin şempanzen Bubbles hala duruyor mu?
MJ:Bir şarkı seçmek zorundaysam...bu gerçekten çok zor.Muhtemelen Ben, Got to Be There,
Heal The World, eskilerden biri.Bubbles yaşıyor ve hala benim.Kocaman oldu,yemeyi çok
sever.Pizzayer,dondurma yer.Abur cuburu çok sever!
Q:Hayatında bir çok şey başardın.Daha başka neler başarmayı istiyorsun?
MJ:Filmleri çok seviyorum hayalim bir film yapmak ama sadece oynamak ve şarkı söylemek

değil aynı zamanda yönetmek istiyorum.Animasyonları seviyorum.
Q:Oprah ile röportajında bir aile yetiştirmek istediğini söyledin.Böyle bir planın var mı?
MJ:Evet,bu uzun zamandan beri hayalim.Kendi çocuklarımı yetiştirmek ,evlat edinmek
isterim..Sadece kendi çocuklarım değil tüm dünyadaki çocukları.Bu konuda daha az egemen
olmalıyız.
Q:Kız kardeşin ile Scream videosunda çalışmak nasıldı,ve tabiî ki güzel gelin Lisa Marie ile
?İkinizede iyi şanslar,saçmalıklara kulak asmayın!
MJ:Mükemmel bir soru!Bütün bu olumsuz hikayeleri basın uyduruyor böylece insanlarda alıp
okuyor.Okuduğunuz her şeye ya da televizyonda izlediğiniz her şeye inanmayın.Çoğu
yanlış,doğru değil ve bir çöplük,insanların bunun böyle olduğunu bilmesini
istiyorum.Kardeşim Janet ile çalışmak çok eğlenceliydi.Onu uzun zamandır göremiyordum
bende o da çok meşguldu,tekrar birleşmiş gibi olduk.Aile üyeleri arasında en çok Janet ile
yakınım,sette baya heyecanlıydık.Birbirimize hediyeler verdik,ama bazen basında yazan
saçma haberler yüzünden üzüldüğümüz anlar oldu.Ondan kendini toparlamasını istedim ve
bunu halkında bilmesini istiyorum.Ve evet Lisa Marie ile de sette çok eğlendik.Ama ne
zaman kameraman “Kayıt” dese çok utangaç oluyor.
Q:Moonwalk yapmayı ne zaman öğrendin?Bence harika.
MJ:Çok teşekkürler.İlüzyon dansını seviyorum,vücüdünla yaratabildiğin.Şimdi Skywalk
adında yeni bir harekete çalışıyorum.
Q:Beat It şarkısını yazarken neyden esinlendin?
MJ:Quincy Jones benden Thriller albümü için rock tarzında bir şarkı yazmamı
istemişti.Bende olur,yapabilirim dedim ve aynı gün stüdyoda ve harfi harfine bu şarkıyı
söylemeye başladım.Gerçekten çok hızlı oldu.Her şarkıda farklı.Beat It’de oluşma süresi çok
hızlı gerçekleşti,çok şaşırtıcıydı.Böyle bir durumda ne yapardım diye düşündüm,bir çete ile
karşılaşsam..O insanların yaptıklarını yapmazdım.Yetişme tarzıma göre ne arsızlık çıkarıdım
ne de korkaklık ederdim.
Q:Ben büyük bir aileden geliyorum.La Toya ile aranızdaki düşmanlığı görmek senin için zor
olmalı.Başkalarının yaymayı sevdiği küçük dedikodulara aldırmıyor gibi
görünüyorsun.Olgunluğun için tebrik ediyorum.(vallahi bu sorudan )hiçbirşey anlamadım
düzgün çeviremedim kusura bakmayın
MJ:Tanrım..Çok teşekkürler.Seni seviyorum.Teşekkürler.
Q:Yeni bir albüm çıkaracak mısın?
MJ:Emin değilim.Bu yaptığım son albüm olabilir.Her zaman müzik yapacağım ama yeni bir
albümün olacağından emin değilim.
Q:Müzikle ilgilenmeye nasıl başladın?
MJ:Buna felsefi olmayacak şekilde cevap verebileceğimi sanmıyorum.Evimizde hiç müzik ya

da dans dersi almadık.Sürekli beraber şarkı söyleyen bir aileydik.Salondaki tüm koltukları
çekip dans ederdik.Sanırım yaratmaya zorunlu olduğun bir hediye ile doğuyorsun.Her zaman
hissettiğim buydu.Çok küçükken şarkı yaptığımı hatırlıyorum.Dışarıda yağmur yağarken şarkı
uyduruverdiğimi hatırlıyorum.Janet ve ben bulaşık yıkarken şarkı yazma oyunu
oynardık.Bence çoğu çocuk küçükken bunları yapmaz.Bu bizim kaderimizdi.
Q:Bütün kliplerinde yeni fikirleri sen mi öne sürüyorsun?
MJ:Birçoğunda ben buluyorum.Çoğu fikir benimle beraber meydana geliyor.Thriller’ı
söyledikten sonra bir kısa film yapmak istediğimi biliyordum.Sıradan bir çocuk bir kızla
buluşmaya gider ve ona farklı olduğunu itiraf eder.Farklı şeylere dönüşmesini ben
istedim.Çok eğlenceliydi.Bunu yaparken çok keyif aldım.Beat It’de benim bulduğum
fikirlerdendi.İki çetenin yüzleşmesi-Batı havasında bir hikaye-Gerçek çete üyelerinden
oluşmasını istedim.Yürüyüşlerinde,kıyafet ve karakterlerde herkesin bildiği şeyleri görmek
istedim.Sanırım istediğim oldu.
Q:Müzikal anlamda başardıkların arasında en çok hangisiyle gurur duyduğun hangisi?
MJ:Gerçekten çok zor bir soru çünkü.Ben bir kadın değilim ama bir şarkıyı çocuk bekleyen
hamile biri gibi yazarım.Bütün şarkıları seviyorum.Yaptıklarım arasında en çok gurur
duyduğum We Are the World.Onunla gurur duyuyorum.Pek çok insana ulaştı,pek çok insanı
etkiledi.Sekreterim aramıştı ben arabadaydım ve kenara çekmemi söyledi.Tüm radyolar aynı
anda çalınca bir yakarış gibiydi.Ağlamıştım...
Q:Michael,ben Thriller ve Moonwalker gibi eski tarz kısa filmlerinden daha görebilecek
miyiz merak ediyorum?
MJ:Bunu sevdim.Döndüğümde yapmak istediğim şeyde bu.Bu tür kısa filmleri çok seviyorum
çünkü onlar sadece görünüş ve grafik anlamında bir video değil.Kısa bir hikaye.Ama bunları
yapmak bazen 4, 5, 6, 7 ay alabiliyor bu da bir problem.Tekrar yapacağız,bu benim
hayalim.Bunu anons etmeyi çok isterdim.Yeğenlerim burada,onlarda oturup dinlemek
istiyorlar!
(Yeğenleri odaya girer)
Q:Pek çok medeniyetle ilgili gibi gözüküyorsun.Kuzey’i hiç araştırdın mı?Ben Alaska’nın
tepesindeki Inupiat Eskimo köyünde yaşıyorum,burada hayat çok farklı.Eğer ziyaret edersen

buranın insanları sana ilham verebilir.İlham için yolculuk yapar mısın? –Natalie-
MJ:Evet ilham için yolculuğa çıkarım ve bir gün Alaska’yı ziyaret etmeyi isterim.Bir

keresinde Alaska üzerinden geçmiştim ,yolculuk yapmayı seviyorum.Belki senin uzattığın
davetiye ile gelebilirim!
Q:Childhood şarkında gençliğin sevincini hiç bilemediğinden bahsediyorsun.En çok
kaçırdığın şey neydi?
MJ:Muhtemelen basit şeyler,bir arkadaşa sahip olmak,parka gitmek,küçük hileler ya da
ikramlar,yılbaşı ya da doğum günleri gibi,küçükken bunların hiçbirine sahip olamadık.Sadece
duymak zorunda kalırdık.Bazı çocuklara bunları önemsemiyor.Şu ana kadar henüz doğum
günümü kutlamadım.Belki bir gün olacak.

Q:History albümünü çok beğendim,bence şu ana kadar en iyisi.Videoları set olarak ne zaman
yayınlayacaksın?
MJ:İltifatın için teşekkürler.Bu albüm için çok çalıştım.Sanırım yılbaşında yayınlanacak.
Q:Bu Elma Kafa’nın arkadaşlarından biri..tahmin et hangisi. Hint Family Matters (?)History
albümünde favori şarkın hangisi?Lisa Marie ve Janet’a selam söyle!
MJ:Kim olduğunu çok iyi biliyorum! (gülüşmeler) Tabiî ki Childhood ve Earth Song.Seni
Brighton’dan duymak güzel,umarım seni en yakın zamanda görebilirim.Diğer akrabalarıma
da selam söyle!
Q:Hiç dev prodüksiyonlar yerine küçük bir odada yakın arkadaşlarına şarkı söylemek ister
miydin?
MJ:Evet.Bence gerçek bir sanatçı olduğunun en iyi işareti her yönden her boyutta seyirciye
ulaşmaktır.Eğer doğrudan küçük bir grupla birleşirsen,sihir oluşmaya başlar.Ben bu tür
konserlerle işe koyuldum.Bu Noel’de samimi dostlarımla HBO specia (10 Aralık)
yapacağım.Bu daha önce yapmadığım şeyleri yapmama imkan verecek.
Q:UK basınında sizin boşanacağınıza dair bir hikaye var.Bu doğru mu?
MJ:Basının zırvalarına asla inanmayın.Zamanınızı ve paranızı boşu boşuna
harcamayın.Benim ağzımdan duyarsan inanabilirsin.Ama hayır,bu doğru değil.
Q:Seni seviyorum ve müziğini duyup gördüğümden beri beğeniyorum.Sadece bir sorum
var:Medyanın her şeyi zorlaştırmasına rağmen nasıl yoluna devam edebiliyorsun?
MJ:İltifatın için sağol.Teşekkür ederim.Söylediğim gibi,işime inanıyorum,hayallerime çok
güveniyorum.Harika bir fikrim olduğu zaman çok güçlü bir iradem oluyor.Medya ne kadar
olumsuz hikaye uydursa da..onlar sadece daha fazla gazete satsın diye yapıyorlar.Eğer
bakarsan tarih boyunca aynısı olmuştur,kendimi geçmişteki isimlerin yanına koymaya
çalışmıyorum elbette. Ghandi,Hz.İsa –ben Hz.İsa’yım demiyorum- basının böyle söylediğini
duymak istemiyorum.En kötüsü insanların basının yaptığı cehalete ilgi göstermesi.Aynısı
onlara da oldu,bana da olabilir.
Q:Ölü ya da sağ herhangi biriyle bir saatliğine konuşma şansın olsa bu kim olurdu,neden?
MJ: Kesinlikle Michelangelo olurdu çünkü o harika bir sanatkar,sanatı seviyorum ve sanırım
o çok eleştirilse de onun sanatıyla ne anlatmaya çalıştığını anlıyorum.O gerçek bir
sanatçıydı.Onunla oturup konuşmayı isterdim.
Q: En iyi arkadaşın kim?
MJ: Çoğunlukla söylediğim gibi..dünyadaki bütün çocuklar..onların sadeliği,masumiyetleri ve
sevgileri için.Aynı masumiyeti hayvanlarda da buluyorum.Sadece sevgini istiyorlar,bunu
seviyorum.
Q: Bu kadar çocuğa yardım etmendeki ilham kaynağı nedir.Bence yaptığın şey harika.Sen

onların zor zamanlarında ihtiyaçları olduğu şeysin.
MJ: Çocukları ve onların geleceğini gerçekten önemsiyorum.Geleceğin ne getireceği
hakkında çok endişeliyim.Çocukları gerçekten ama gerçekten önemsiyorum.Onlara her zaman
yardım edeceğim.Turlara çıktığım zaman,hastaneleri,ölümcül derecede hasta çocukları ziyaret
ediyorum.Çiftliğim Neverland’de onları misafir ediyoruz.Bunu birkaç haftada bir
yapıyoruz.Bunu onları gerçekten sevdiğin ve önemsediğin için yaparsın.
Q:Söylentilere göre (biliyorum bu kelimeden nefret ediyorsun) yeni bir kitap yazacağın
söyleniyor.Böyle bir planın var mı,eğer varsa ne içeriyor ?
MJ: Dancing the dream adlı bir kitap yazdım. Mrs. Onassis ile yaptığım Moonwalker’dan
daha otobiyografikti.Dedikodu ve skandallarla dolu değildi çünkü insanların dikkatini buna
daha fazla çekmek istemedim.Tamamen kalbimden gelenlerdi.Düşüncelerim ve tur zamanı
aklıma gelenlerle ilgili bir denemeydi.Yakın zamanda herhangi bir kitap yazmayı
düşünmüyorum.Ne hissettiğimi bilmek istiyorsan,History albümünü dinle,o müzikal bir kitap.
Q: Mr.Jackson senin gibi basının kötü baskısına maruz kalmış birine ne gibi bir tavsiye
önerirsin ?Küçük kardeşim Andrea Ballenge Miss VA tacini kaybetti
MJ: Onlara hiç aldırmayın.Güçlü olun ve devam edin.Sana verebileceğim en iyi tavsiye
kendine inanman.O zırvalıkları önemseyin.Bu tamamen bir cahillik.
Q:Oh..unutmadan..Şu an internete bağlanamayan bir arkadaşım sana nasıl olduğunu ve neden
bu akşam simulchat yaptığını sormamı istedi.
MJ: Çok iyiyim.(gülüşmeler) Bunu sizlerle konuşmak ve hayranlarımı sevdiğim için
yapıyorum!Bence bu mükemmel bir teknoloji,harika ve sanırım burada bir çığır
açacağız!Buradan birkaç arkadaşıma merhaba diyebilir miyim?Selam Lisa Marie...Merhaba
Paul McCartney...Merhaba Mrs.Disney...Gary,Indiana’daki arkadaşlarıma
merhaba.Söyleyecek güzel bir espri bulamadım.Hepinize sizi sevdiğimi söylemek
istiyorum,dünya çapındaki tüm hayranlarım,sizleri çok seviyorum.Sizleri tüm içtenliğimle
seviyorum ve duyduğunuz saçmalıklara inanmamanızı istiyorum.
Q: İnternet gibi teknolojik şeylerle ilgili ve bunun topluma etkisiyle ilgili ne hissediyorsun?
MJ:Bence muhteşem.İnsanlarla haberleşmek çok güzel ve buzdağının ucu gibi gelişiyor
bu.Önümüzdeki yıllarda teknolojide pek çok gelişme göreceğiz ve umarım bende görebilirim
bunu.Dünyaya olumsuz yönlerden birilerini inciterek değil,olumlu yönlerden hizmet
edilmesine devam edilmesi için dua ediyorum.

Çeviri; Crowney (www.mjturkfan.com)

Swap-in out addons, use only what you really need!