Moderatörler: EvrimOfficial, EvrimOfficial

Bu gün saat 17:00 civarlarında, dünyanın en ikonik şarkılarından biri olan, Michael Jackson'ın imza şarkısı Billie Jean, Youtube'da 1 milyar görüntülenmeyi aştı.

Resim

Billie Jean ayrıca Spotify'da da 1 milyara emin adımlarla ilerliyor. Spotify'da şu an 890 milyon dinlenmesi olan Bille Jean'in yıl sonunda o platformda da 1 milyar olacağını düşünüyorum.

Diğer tüm sanatçıların aksine, MJ Estate 1 milyar görüntülenmenin şerefine değil Billie Jean klibini yenilemek, olay hakkında bir gönderi bile paylaşmayarak bizi yine şaşırtmadı.

Hakkında yapılan onca karalama kampanyalarına rağmen Michael Jackson hala çok güçlü bir şekilde ilerlemeye devam ediyor.

Michael Jackson, Youtube'da 24 saat içinde en çok izlenen videolar listesinde (Billie Jean ve Smooth Criminal) iki şarkısı olan nadir sanatçılardan olmakla beraber, günlük olarak ortalama 4 milyon izlenme ile zamanındaki tüm sanatçılardan daha çok izlenmeye devam ediyor.

R.I.P. Michael!
EvrimOfficial yazdı: 17 Haz 2021, 05:37 Michael'ın 1 milyar dinlenmeyi geçmesi gereken daha onlarca şarkısı var. Nasıl bu kadar az dinleme sayılarına sahip Youtube'da bilmiyorum. Mesela Bad, Thriller, Remember The Time, You Are Not Alone, Jam, Earth Song, bunların da rahatça geçmesi lazım.
Tabii en öncelikli sebebi Michael'ın eski bir şarkıcı olması. Şarkıları ortalama 30-40 yıl önce yayınlandı. Ondan çok üst düzey bir performans beklemek haksızlık olur.

Diğer bir faktör ise klip kaliteleri. Michael'ın müzik klipleri ne yazık ki hala 480p kalitesinde. Bu seyir kalitesini çok etkiliyor. Diğer tüm eski sanatçılar'ın müzik klipleri HD versiona çevirilirken MJ Estate'ten böyle bir şey göremiyoruz malesef.

Ama tüm bu bahaneleri bir kenara bırakırsak, aslında MJ'nin Youtube kanalı ve videoları çok iyi durumda. Kanal her gün ortalama 3,5 - 4 miylon görüntülenme kazanıyor ve bu sayı harika bir rakam.

60, 70, 80 ve 90'lardaki tüm sanatçılardan daha çok görüntüleniyor. Hatta bırak eski sanatçıları, şu an günlük izlenme olarak Beyoncé, Rihanna, Katy Perry, Adele, Miley gibi sanatçılardan bile daha çok izleniyor. Bu inanması çok zor bir başarı.

Ve abone sayısı. MJ youtube kanalı'nın eski sanatçıların hepsinden daha çok aboneye sahip olduğunu söylememe gerek yok zaten. Asıl süper olan, kanalın her 9 - 12 gün aralığında 100 bin abone kazanıyor olması. Bu hızla giderse 2 yıl içinde 30 milyon, 5 yıl içinde ise 40 milyon aboneyi aşacak.

Şu an eski bir sanatçı için sınırları zorluyor olsa da, eğer müzik videoları HD olursa kendini iyice aşacağını düşnüyorum ben.
Yıllardır beklediğimiz an en sonunda geldi. Ben hep kesin Smooth Criminal ilk 1 milyar barajını aşacak diye düşünmüştüm ama Billie Jean aldı başını gitti fbdjbdx Darısı diğer sanat eserinin başına.
Açıkçası çok duygulandım. 600 milyon görüntülemeye bile ulaşamadığı günleri hatırlıyorum.
Bir de, ben biraz da Michael'ın ve şarkılarının patlamasını TikTok'a bağlıyorum. Malum, maalesef şu an müzik endüstrisi TikTok'un elinde ve Michael Jackson akımları çıktığından beri görüntülemeler artmaya başladı. Siz ne düşünüyorsunuz?

Swap-in out addons, use only what you really need!