Moderatörler: EvrimOfficial, EvrimOfficial

Kullanıcı avatarı
By captain EO
Tüm insanların bir tanışma hikayeleri vardır.Ben ilk tanışma anlarımı asla unutmam( ki normalde çok unutkan bir insanımdır)Bu başlıkta konuşacağımız konu Michael ile ilk bakışma ilk tanışma hikayemiz olacak.nasıl fan olduk bunu da anlatabiliriz tabiki.Benim hikayemi herkes artık ezberledi.BU yüzden ben sizlerinkini çok merak ediyorum.
By EvrimOfficial
Ben 1993 doğumluyum. O yüzden en zirve dönemleri olan Thriller ve Bad dönemlerini hatırlamam imkansız.
1990'ların ortalarında, yani daha bebekken hep evde, televizyonlarda, müzik kanallarını açarmış annemler... Yerli müzikler ve yabancı müzikler...
Yerli önce, Tarkan'ı tanımışım. O zamanlar Dön Bebeğim klibi vardı.
Michael'ın da Black Or White klibi çok dönüyordu...
İki klibi de çok beğeniyordum.
Daha sonra farklı klipleriyle tanıştım. Thriller'a özellikle çok şaşırmıştım. O tarz bir klip, neden Türkiye'de yok diye şaşırmıştım hatta. Enteresandı. Komikti ama aynı zamanda korkunçtu. Kıyafetler, mekanlar, gizemliydi.
Sonra, iyice hayranı olmaya başladığım dönem, e tabii İngilizce konuşmaya da başladığım dönemlerdi, 13 - 14 yaşımdan itibaren, iyice bütün şarkılarını ezberlemiş, hayranı olmuş, artık bir 'koleksiyoner' sayılırdım kendi çapımda :) Çünkü albümleri, az da olsa, posterleri vs. vardı elimde. Tabii benden en az 100 kat daha iyi koleksiyonerler var, o yılları yakalayamadığım için ama olsun :) Nasip.
Kullanıcı avatarı
By Offthewall
Ben 95 doğumluyum. Çok küçükken Black Or White klibini hatırlıyorum. Orada özgürlük heykelinin üzerinde şarkı söylerken İçimden nasıl çıkmış oraya falan derdim bana çok havalı biri gibi gelirdi MJ çok beğenmiştim klibi. Sonra hiç alakam olmadı tabii. 2009’da ortaokulum yeni bitmişti. Haziran’da öldügünde heryerde son dakika haberi geçiyodu. Ben yabancı müzik dinlemezdim sadece abilerim dinlerdi ben ilgilenmezdim bile. Öldüğü dönem sabahtan akşama kadar MTV, Dream TV, Numberone falan MJ kliplerini gösteriyordu. Haberlerde de hayat hikayesini kısaca anlatıyolardı. Cenazesini de canlı yayın vermişlerdi orda da ağlayasım gelmişti tanımasam bile. Klipleri ve şarkıları çok hoşuma gitmişti. Bana kliplerinde falan çok havalı çok serseri bi tipmiş gibi gelmişti😀 O bilinen tüm popüler şarkılarını indirmiştim. Thriller klibini falan çok severdim. Bi zaman sonra dinlemeyi de bıraktım. Arada dinlerdim sadece. Daha geçen Ağustos ayında Çok alakasız olcak ama YouTube da Beyaz Show izliyodum. Binnur Kaya konuk olmustu. Çok şaşırmıştım kadın aşırı utangaç konusuyodu ama normalde de çok başarılı bi oyuncu utangaç olması falan hayranlık vericiydi bana göre. Ordan aklıma nerden estiyse Michael Jackson geldi. O da bildiğim kadarıyla utangaç ama sahnede bambaşka bi insandı. Aklımda sadece kişiliği olarak bu kalmıştı. Bende eski kliplerini izledim falan ama bana göre hayatımda gördüğüm sahne şovları olsun müzik kalitesi olsun en etkileyici en çok iz bırakmış sanatçı. Yani daha iyisinin bile gelmeyeceğine inanırım. Sonra hayatını araştırdım ilgimi çekti çünkü bir çok belgesel röportaj izledim. Bana göre içinde yaşadığı iğrençliklerle dolu endüstride temiz kalmış biri. Yani ahlaklı biri. Şarkılarındaki sözler, kendi imajı misyonu gerçekten de hayranlık verici. Üstüne bi de herzaman mütevazi kalmış halinden tavrından belli zaten. Bir de çok güzel bir gülümsemesi var😀 Hayatımda hiç bir sanatçının aşırı fanı olmadım. Michael Jackson’ın da büyük fanı değilim bu foruma belgeselleri izlemek işte yorumları okumak vs.için girdim. Ama kendisi en sevdiğim sanatçıdır.
Kullanıcı avatarı
By Efsta_5826
Ya bunun hakkında çekmiş olduğum bir YouTube videosu var ama bu arada YouTube'daki videolarımı gizlesem mi moodundayım bu yüzden link bırakmayacağım. Anlatayım.
2006'lıyım ben. Sanırım en küçüklerinizden biriyim. 1 Ocak 2018'de ben (ay olarak) 11 yaşımdayken ilk telefonumu verdi bana ailem. 3 Ocak'ta da YouTube'a giriş yaptım. Ve ne kaderdir ki YouTube'a giriş yaptığım anda anasayfama Smooth Criminal ve mahkûmların yaptığı MJ dans videosu çıktı. İlk Smooth Criminal'ı izledim. Attığım videoda dediğime göre çok garip gelmiş, üstün, başka bir dünyadan gibi. Ayrıca MJ'den de çok etkilenmiştim. Videoya tıklamamın sebebi Michael Jackson'ı tanımaktı ama o an anladım ki onun hayranı olacağım. MJVEVO'daki tüm klipleri izlemiştim. Sonra mahkûm videosu derken YouTube'u bilirsiniz karşıma bir sürü MJ videosu çıkarttı. Vee 4 Ocak günü MJTurkiye.com'un YouTube kanalı karşıma çıktı. O kanalı tanıdığım günden kanalın kapandığı güne kadar olan süre hayatımın en iyi dönemlerinden biri diyebilirim. Man In The Mirror çevirisi beni MJ'e bağladı. 3 yıldır en sevdiğim şarkı Man In The Mirror. Bunu başaran kişi de sanırım o kanalın sahipleri. Sonra Xscape çevirisi, I'm So Blue çevirisi, Smile çevirisi, önemli konuşmaların çevirileri ve üzerinden çok geçmeden gelen forum ile tanışma günüm, sonra Türkçe belgeselleri izlemem (özellikle onu hâlâ sevmemi sağlayan en büyük nedenlerdendir MJ'in bilinmeyen iyi tarafını anlatan belgeseller), Moonwalker arkadaşlar filan derken bir bakmışım ben iyice kendimi kaptırdım. MJ hakkında okuduğum ve izlediğim şeyleri matematik alanında yapsaydım şu an matematik profesörüydüm, bir bakmışım MJ aktivisti olmuşum fbsjfnsjfbjx
MJ çocukluk dönemimde büyük bir yer edinmiyor. Toplasak 5 tane filan anım var. Ama o ergenlik döneminde onu tanımamla beraber hayranı oldum ve kopmadım.
Hayranı olduğum 3 Ocak gününü her yıl kutlarım. Aradan 3 yıl 4 gün geçmiş. Yani kulağa çok uzun gelmiyor, (hele sizin gibi yıllardır MJ hayranı olanlar için...) ama her gününüzü onunla geçirdiğinizi düşünürsek bence bu büyük bir emek.
Bugün hâlâ daha bilmediğim bir sürü yeni MJ şarkısı keşfediyorum. O bu sevgiyi hak ediyor❣️
Ayy çok uzun oldu, neyse, bu kısaltılmış hali bu arada fnsnfjsjfbsx
Kullanıcı avatarı
By bad_scream
Beş yaşımdayken evde michael jackson albümünün kitapçığında o meşhur thriller fotoğrafları vardı zombilerle olan.Onları incelemeye bayılırdım içimden kim bu iri gözlü ve hüzünlü bakan aynı zamanda yaratıkların içinde hüzünle durmayı başarabilen adam derdim.Bir de yanlış hatırlamıyorsam little susienin albüm kapağı vardı yerde yatan başı sargılı bir kız çocuğu fotoğrafı.O beni çok etkilemiş olacak ki lise çağıma gelip de eve internet girince(o döneme kadar ne kaset ne bilgisayar) hemen michael'i araştırmaya başladım.O gece thriller videosunu açtığımda her şey başladı.Mj'nin büyülü dünyasından çıkamadım bir daha.Ve dans ederken buldum kendimi.Sonra kıyafetlerim makyajım ona benzemeye başladı.Bunlar yetmedi bütün geçmişini araştırdım.Onu tanıdıkça daha çok sevdim.Şimdi 28 yaşındayım bütün şarkılarını bildiğimi sanırdım,yanılmışım.Öyle büyük işler yaptı ki sanki hala üretmeye devam ediyormuş gibi hala bi yerlerden bilmediğim şarkılarını buluyorum.Seni çok özledim Mj❣
By Merve Kahraman
Ben Ana okulu yıllarımda babamın eski telefonundan hep Billie Jean'i dinlerdim 💖Aradan zaman geçti 5.sınıfın başlarıydı sanırım. Annem eski sanatçıları çok iyi tanır ve öylesine sohbet ederken konu Michael'a gelmişti.Ben de fotoğrafına tam olarak bakmak istedim ve Google'a yazdım. 18-21 yaşlarındaki bir fotoğrafı karşıma çıktı ve aynı fotoğraf şuan da çalışma masamın tam üstünde her gün bakıyorum 😊Otobiyografisini kısaca okudum ve onun hakkında daha fazla şey öğrenme isteği duydu içimde (Ben buna Michael Etkisi diyorum😂).Her akşam kliplerini izlemeye başladım ve her izleyişimde de daha fazla hayranlık duydum.İlk izlediğim klip Billie Jean ardından TDCAU'ı seyrettim.Klip bir türlü aklımdan çıkmıyordu 😂 Çok etkilenmiştim (Brezilya versiyonu).Zaman geçtikçe her öğrendiğimi anneme de anlattım ve bir bakmışız o da ben de koyu bir seveni olmuşuz 😍4 yıldır hayranıyım ve sonsuza kadar da onu kalbimin en derininden çok seveceğim.💖Bazen düşünüyorum da Michael ile tanışamadık ama ben gerçekten kendimi böyle bir insanı tanıdığım için ÇOK şanslı hissediyorum🌻O artık hayatımın bir parçası oldu ve kalbimde çok özel bir yere sahip...

Swap-in out addons, use only what you really need!