Moderatörler: EvrimOfficial, EvrimOfficial

Michael Jackson Müslüman 'mıydı?

Evet,Müslüman dı.
4
21%
Hayır,Hristiyandı.
9
47%
Yehova şahidiydi.
1
5%
Başka dine mensuptu.
Oy yok
0%
Fikrim yok.
5
26%
By smile
Bana göre Mj müslümandı kostümündeki yazılardan bazıları şunu diyor yanımda olacak mısın ve Bahreyn de yaşaması da bunu etkiledi kendi içinde müslümandı Mj in ölümünden sonra oğlu en sakinleştirici din müslüman açıklmasını yapıyor Pari inde inancı farklı bana göre Mj müslümandı
Kostüm this is it kostümü

Resim
Kullanıcı avatarı
By captain EO
smile yazdı:Bana göre Mj müslümandı kostümündeki yazılardan bazıları şunu diyor yanımda olacak mısın ve Bahreyn de yaşaması da bunu etkiledi kendi içinde müslümandı Mj in ölümünden sonra oğlu en sakinleştirici din müslüman açıklmasını yapıyor Pari inde inancı farklı bana göre Mj müslümandı

Resim
Bu konuya açıklık getireyim hemen. Bu kostüm This is itte giyilecek kostum amma velakin Heal the world şarkisinin kostümü. Bilirsin her şarkiya ait ozel kostümü olurdu Mj'in.Müslümanliğina gelecek olursa şunu söyleyeyim,Dünya'da hirsizlik yapip,yetimin hakkina göz diken,kibirden gözü dönen,masumlara eziyet eden sözde Müslümanlardan daha Müslümandi.Muslumanlik evet dindir ama bana göre bir felsefedir.Her dinin temelinde hemen hemen aynı kurallar vardir.Bütün dinler ahlakli olmayı,insanlara sevgiyi,muhtaçlara yardımı emreder.Aralarinda küçük nüanslar vardir sadece.(Uygulama konusunda)Ama Mj,Müslüman değildi.
By smile
Captain EO yazdı: 21 Nis 2019, 10:17
smile yazdı:Bana göre Mj müslümandı kostümündeki yazılardan bazıları şunu diyor yanımda olacak mısın ve Bahreyn de yaşaması da bunu etkiledi kendi içinde müslümandı Mj in ölümünden sonra oğlu en sakinleştirici din müslüman açıklmasını yapıyor Pari inde inancı farklı bana göre Mj müslümandı

Resim
Bu konuya açıklık getireyim hemen. Bu kostüm This is itte giyilecek kostum amma velakin Heal the world şarkisinin kostümü. Bilirsin her şarkiya ait ozel kostümü olurdu Mj'in.Müslümanliğina gelecek olursa şunu söyleyeyim,Dünya'da hirsizlik yapip,yetimin hakkina göz diken,kibirden gözü dönen,masumlara eziyet eden sözde Müslümanlardan daha Müslümandi.Muslumanlik evet dindir ama bana göre bir felsefedir.Her dinin temelinde hemen hemen aynı kurallar vardir.Bütün dinler ahlakli olmayı,insanlara sevgiyi,muhtaçlara yardımı emreder.Aralarinda küçük nüanslar vardir sadece.(Uygulama konusunda)Ama Mj,Müslüman değildi.
Dediğin gibi kaptan, bende müslüman değilim sadece Tanrı nın varlığına inanırım onun eşsiz zekasına müslümanlığın emirleri MJ ye yakın geldiği müslümanlığın temelinde barış, hoşgörü, sevgi var MJ in bunu benimsediğine ve müslümanların inandığı tanrıya inandığına inanıyorum bir nevi, yaşama kendini bulma ruhunu rahatlatma felsefesi MJ de onu benimsiyordu az çok
Kullanıcı avatarı
By Efsta_5826
Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Dieter'ın kitabından bu çok merak edilen soru hakkında yazdıkları. Bu arada kitabın başında "Senle ben kardeşiz Deiter" diye başlayan bir MJ sözü var. Yani bu adamın söylediklerine güvenilir gibime geliyor. (Tamamını okumadım ama.) Umarım fotoğraflar görünüyordur ve doğru sıra ile paylaşmışımdır.
Kullanıcı avatarı
By Efsta_5826
MJ'in yehova şahidi olarak yetiştirildiğini hepimiz biliyoruz. Ama sonrasında Smooth Criminal klibindeki ve sonraki klip ve konserlerde sergilediği tutum, elinde silah tutması, şarkı sözlerinden vb. dolayı yehova şahitliğinden çıkarılmış diye biliyorum (saçmalığa bak!) Hristiyan olduğunu düşünüyorum. "İnşallah" dediği görüntüler var ama bence Müslüman hayranları için filan söylüyordur. Ne bileyim yauv fnsjdkx Ama İnşallah Müslüman olarak ölmüştür.
Kullanıcı avatarı
By Tarih
MJ nin yehova şahidi olmasından dolayı bu konuyu araştırdım.hristiyanlığın katolik öğretilerinden oldukça büyük farkla ayrılıyorlar.örneğin hz İsa’nın peygamber olduğuna inanıyorlar ve katolikliğin üçlü teslisine katılmıyorlar .yani haşa hz İsa’nın Allah’ın oğlu olduğuna inanmıyorlar.bu bence pozitif.ayrıca gerçekten yabancı sitelerde ve röportajlarında bu konuyu çok inceledim.benim onun adına sevindirici bulduğum konu o da hz İsa’nın peygamber olduğunu ve onun deyimiyle Tanrı nın en büyük güç olduğunu söylüyor.yinede inşallah müslüman olmuştur. Rabbim ona rahmetiyle muamele etsin.sanatçı kişiliğinin ardındaki MJ o kadar mütevazi ve o kadar iyi kalpli ki inşallah allah katında en güzel yerdedir. Ona dua ediyorum . Ruhu şad mekanı cennet olsun inşallah🙏🙏🙏❤️
By Merve Kahraman
Fikrim yok şıkkını işaretledim.
Michael hayatının son yıllarında İslama karşı bir ilgi besledi ve araştırdı da. Ama din fark etmeksizin o tam bir Müslüman gibi yaşadı zaten. Allah'ın varlığına ve birliğine inandı.İnancı çok güçlü birisiydi 🌻

Swap-in out addons, use only what you really need!